Aikataulut ja reitit

Linja-autoliikenne

Meri-Lapissa bussiliikennettä järjestävät Meri-Lapin joukkoliikenne sekä liikennöitsijät. Tältä sivulta löydät tietoa pääasiassa Meri-Lapin joukkoliikenteen tarjonnasta.

Meri-Lapin joukkoliikenteen sekä pääosin myös liikennöitsijöiden omien vuorojen aikataulut, reitit ja liput löytyvät nyt Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovelluksesta. Suosittelemme, että lataat sovelluksen puhelimeesi.

Lue lisää https://www.matkahuolto.fi/kausi-ja-sarjaliput-muuttavat-puhelimeen

Kauko- ja seutuliikenne

Meri-Lapin joukkoliikenneviranomaisen sopimuslinja-autoliikenne ajetaan seuraavasti:

– Talvikauden liikennöinti Tervolassa ja Keminmaalla sekä em. kunnista Kemiin ja Tornioon käynnistyy 2.8.2023 (Lappian opiskeluyhteyksiä palvelevat vuorot) sekä 9.8.2023 (muu liikenne). Liikennöitsijät Kemin Taksipalvelu Oy, Heiskasen Liikenne Oy ja Taksi Tmi Make Lampela. Aikataulukooste (pdf)

– 8.8.2023 alkaen käynnistyy Tornion sisäistä liikennettä yhteysvälillä Tornio – Vojakkala/Karunki. Liikennöitsijä E. Jussila Oy. Aikataulukooste (pdf) 

– Asiointivuorot Ti ja To Simon ja Kemin välillä ajetaan ympäri vuoden aikataulun mukaan. Liikennöitsijä K.Hekkanen Oy.

– Sunnuntailiikenne Kemin ja Tornion välillä ajetaan ympäri vuoden aikataulun mukaan. Liikennöitsijä NET-Matkat.

Ns. markkinaehtoisen liikenteen osalta liikennöitsijät päättävät liikennöinnistään itsenäisesti.

Linja-autojen ajantasaiset kauko- ja seutuliikenteen aikataulut ja reitit löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta matkahuolto.fi sekä Reitit & Liput -mobiilisovelluksesta ja linja-autoyritysten kotisivuilta. 

Matkahuollon aikatauluneuvonta puh. 0200 4000
Aikataulut ja hinnat, avoinna 24/7, 1,99 €/min + pvm

Kemin kaupunkiliikenne 

Kemin kaupunkiliikennettä liikennöi Kemin Taksipalvelu Oy. Liikenteen järjestämisestä vastaa Meri-Lapin joukkoliikenne. Kesäliikennekausi alkaa 1.6.2024 ja päätyy 6.8.2024.

Kemin kaupunkiliikenteen uusi ilme 1.7.2020 alkaen. Kuva: Kemin Taksipalvelu Oy

Tornion kaupunkiliikenne (Kaupunkilinja)

Tornion Kaupunkilinjan liikennöinti siirtyy Meri-Lapin joukkoliikenteen järjestämisvastuulle 7.8.2023 alkaen, johon asti Tornion Kaupunkilinjasta vastaa Tornion kaupunki. Liikennöitsijänä jatkaa E. Jussila Oy.

7.8.2023 alkaen Kaupunkilinjan reitteihin ja aikatauluihin tulee muutoksia. Keskustan alueella linjat ajavat jatkossa aina kaupungintalon pysäkiltä Torikatua Matkakeskukselle ja/tai Länsirannalle (kauppakeskus), josta ne jatkavat Putaalle. Kivirannalle liikennöivä linja 2 ajaa jatkossa keskustasta Kivirannalle ja Kivirannalta keskustaan aina Putaan kautta. Linja poikkeaa aamuisin myös Tornio Itäisellä viemässä ja noutamassa junamatkustajia. Lisäksi osa lähiliikenteen Tornio-Vojakkala-Karunki vuoroista on siirretty liikennöimään taajama-alueella Kaupunkilinjan reitillä, minkä ansiosta vuorotarjontaa on saatu lisättyä. Muutosten myötä Kaupunkilinja liikennöi keskustan ja Putaan välillä vähintään kerran tunnissa kumpaankin suuntaan arkisin klo 7-17 välillä.

Tornion kaupunkiliikenteen autot. Kuva: E. Jussila Oy

Liikenne valtakunnan rajan yli

Normaalioloissa Tornion Kaupunkiliikenne sekä lähes kaikki Tornioon saapuvat kauko- ja seutuliikenteen vuorot liikennöivät Tornion ja Haaparannan yhteiselle matkakeskukselle, joka sijaitsee valtakunnan rajan läheisyydessä Ruotsin puolella. Matkakeskukselta on jatkoyhteyksiä muualle Ruotsiin. Koronarajoitusten jäljiltä liikennöinti yli rajan on kuitenkin edelleen aikaisempaa vähäisempää.