Meri-Lapin joukkoliikenteen talvikausi käynnistyy elokuussa

Meri-Lapin joukkoliikenteen talvikausi käynnistyy elokuussa. Aikataulut ja reittikartat löydät Aikataulut ja reitit -välilehdeltä, Matkahuollon aikatauluhausta www.matkahuolto.fi sekä Reitit ja Liput -mobiilisovelluksesta.

Ensimmäisenä talvikauden aloittavat Tervola – Keminmaa – Kemi/Tornio Lappian opiskelijoita palvelevat seutuliikenteen vuorot, jotka aloittavat liikennöintinsä keskiviikkona 2.8.. Aikataulut ja reitit ovat entiset ja liikennöitsijänä toimii Kemin Taksipalvelu Oy. Aikataulukooste (pdf)

Tornion kaupunkiliikenne (Kaupunkilinja) siirtyy Meri-Lapin joukkoliikenteen järjestämisvastuulle ja aloittaa liikennöintinsä maanantaina 7.8.. Liikennöitsijänä jatkaa entinen tuttu E. Jussila Oy. Aikataulukooste (pdf) Kaupunkilinjan reitteihin ja aikatauluihin on tehty muutoksia ja vuoroja on lisätty. Jatkossa Kaupunkilinja käy mm. Matkakeskuksella ja Tornio Itäinen -seisakkeella. Tutustu uuteen tarjontaan hyvissä ajoin. Kaupunkilinja on osa Meri-Lapin joukkoliikenteen vihreää siirtymää ja 7.8. alkaen toinen Kaupunkilinjan busseista on ns. puhdas ajoneuvo eli käyttää polttoaineena ainoastaan uusiutuvaa dieseliä. Vuoden vaihteeseen mennessä Kaupunkilinjan kalusto vaihtuu myös kokonaan matalalattiaiseksi ja esteettömäksi.

Tiistaina 8.8. alkaen aloittaa liikennöintinsä Tornio-Vojakkala-Karunki lähiliikenne. Liikennöitsijänä toimivat E. Jussila Oy sekä Kemin Taksipalvelu Oy. Aikataulukooste (pdf)

Muu seutuliikenne (aikataulukooste pdf) sekä Kemin kaupunkiliikenne (aikataulukooste pdf) aloittavat talvikautensa keskiviikkona 9.8. alkaen. Reitit ja aikataulut ovat lähes entisellään ja liikennöitsijöinä vanhat tutut Kemin Taksipalvelu Oy, Heiskasen Liikenne Oy ja Taksi tmi make Lampela.

Ympäri vuoden liikennöivät Kemi-Tornio sunnuntailiikenne (NET-Matkat) sekä Simo-Kemi Ti,To -asiointiliikenne (K. Hekkanen Oy) jatkavat liikennöintiään myös ensi talvella normaalisti aikataulujen mukaan.